Hieronnat

Tältä sivulta löydät tietoa hieronnoista mitä ammattihieroja.fi tarjoaa.

Hermoratahieronnalla herätellään kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan niin, että TODELLINEN paraneminen käynnistyy ja uusien vaivojen ilmaantuminen hidastuu tai estyy. Lyhyesti sanottuna kuntoutetaan ääreishermostoa ja näinollen estetään keskushermosto (=aivo) häiriöitä. Keho puhdistuu ja elpyy kuona-aineista. Näin saavutetaan kehon luonnollinen tasapaino, jolloin olet puolustuskykyisempi, ravinteet imeytyvät paremmin ja erityselinten toiminta tehostuu. Hermoratahierontakäsittely kestää vähintään 1½ tuntia. Hermoratojen kuntoutus on perusteellista ja aikaavievää. Hoitojen lukumäärä ja tiheys riippuu sinun yksilöllisistä tarpeistasi: vaivoista, oireista ja paranemisvauhdistasi. Hoito aloitetaan sarjana, 5-10 kertaa viikon välein.

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Muokkaamalla lihasta erilaisin hierontaottein kudoksen aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Lisäksi ihon joustavuus paranee ja kudosten uusiutuminen tehostuu. Hieronta on osa lihashuoltoa ja hieronnan tavoitteena on rentoutunut hyvä olo. Hieronnan voimakkuus määräytyy aina asiakkaan tuntemusten mukaan. Ns. “makea” kipu hieronnan aikana on sallittua, mutta varsinaiset tuskalliset tuntemukset eivät kuulu hierontaan. Siten on tärkeää, että kerrot heti tuntemuksistasi hierojalle.

Hampaiden yöllinen pureskelu, purentalihasten jännittyneisyys ja purentavirheet aiheuttavat paljon kiputiloja. Päänsärky on tyypillinen oire, jota esiintyy jopa 70 %:lla (The American Academy of Orofacial Pain 1993). Vaivasta kärsivät potevat usein myös korva-, kasvo- ja leukasärkyä tai korvien soimista ja lukkoisuutta. Puremalihashieronta on rentouttava hoito, jossa käsitellään niska-hartiaseutu, kaulan ja pään alue sekä puremalihakset poskien sisäpinnoilta. Hieronta elvyttää alueen lihasten toimintaa vapauttamalla kallonpohjan ja leukojen alueella hermoratojen pinnetilaa ja poistamalla sitä kautta kiputiloja. Se myös parantaa lihasten omaa fysiologiaa, tasapainottaa alaleuan asentoa ja ylläpitää lihasten venyvyyttä ja nivelen liikelaajuutta.

Lihaskalvo eli fascia ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa, samalla se antaa keholle sen ryhdin ja muodon. Fasciaa on ihmisessä jokaisessa paikassa varpaista päähän saakka. Fascia- käsittely on hellävaraista venytyshierontatyyppistä käsittelyä, jossa paineen ja venytyksen aiheuttama kudosstimulaatio edistää paranemista ja mekaanisesti rikkoo kiinnikkeitä. Fascia-käsittelyllä pyritään palauttamaan normaali tilanne kalvoston liikkuvuuteen. Lihaskalvokäsittely on tehokas hoitomuoto lihasten jännitystiloissa, jänne- ja nivelsidevaivoissa myös vamman tai leikkauksen jälkihoidossa.

OJ-hieronta sopii kaikille hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi, mutta erityisesti seisomatyötä ja istumatyötä tekeville, huonosta jalkojen verenkierrosta ja kylmistä jaloista kärsiville. OJ-hieronta on tarpeellista myös monille iäkkäämmille, joiden liikunta on vähäistä ja ylipainoisille.   Terapeuttisesti ko. hieronta sopii hyvin vaivaisenluuongelmista ja "luupiikki"vaivasta sekä jalkojen turvotuksista kärsiville henkilöille. OJ-jalkahieronta koetaan usein hyvin rentouttavana, se sopii erinomaisesti myös stressin vähentämiseen ja monet ovat saaneet siitä apua unettomuuteensa ja yleisen vireystilan paranemiseen.

Intialainen päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehoon ja mieleen. Se on rentouttava, rauhoittava ja ajatuksia kirkastava hoito. Intialainen päähieronta on länsimaiseen elämänmuotoon sopivaa, yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Vaikka hieronnan aikana käsitellään vain yläosa, sen vaikutukset ulottuvat koko kehoon ja mieleen. Hieronta rentouttaa, poistaa stressiä ja virkistää mieltä. Hoidossa käsitellään lapojen välit, olkavarret, niska,pää ja kasvojen alue. Hoito toteutetaan asiakkaan istuessa mukavasti tuolilla. Aikaa rentouttavaan intialaisen päähierontaan tarvitaan vain 45 minuuttia."

Perinteinen tiibettiläinen hieronta (Ku Nye hieronta) on kokonaisvaltainen hoito, joka sisältää perinteisen lihaksia rentouttavan hieronnan lisäksi akupisteiden ja meridiaanien käsittelyä, nivelten liikeharjoittelua, lämpö- ja kylmäkompressien käyttöä sekä ihon jauho- ja öljykäsittelyä. Näistä eri hoitomenetelmistä räätälöidään jokaiselle sopiva hoitokokonaisuus. Hoidon kesto on yleensä 60-120 minuuttia. Yleensä pyritään tekemään kokovartalohoito, mutta tarvittaessa voidaan tehdä myös puolivartalohoito tai vaikka pelkkä pää- tai jalkahieronta. Ku Nye hierontaa käytetään erityisesti monien stressiperäisten vaivojen hoitoon, neuroottisiin häiriöihin (ahdistus, paniikki, pelot) sekä parantamaan yleistä hyvinvointia ja lisämään elinvoimaa. Hieronnasta on apua myös erilaisiin lihasjännityksiin ja aineenvaihduntahäiriöihin.

Metamorfisessa Tekniikassa käsitellään selkärangan heijastealueita jalkaterissä , käsissä ja päässä kevyellä kosketuksella, mikä ei ole manipuloivaa hoitoa, hierontaa eikä terapiaa. Metamorfinen Tekniikka on syvärentouttavaa käsittelyä, se voimaannuttaa ja vahvistaa intuitiota. Ihmiset ovat kertoneet uudistuneensa, saaneensa lisää voimaa vaikeisiinkin ratkaisuihin ja löytäneet uudelleen ilon elämäänsä. Myös monenlaisia fyysisiä vaivoja on poistunut ja monet ovat kertoneet nukkuvansa paremmin, päänsärkynsä poistuneen ja stressin helpottuneen. Metamorfista Tekniikkaa voidaan tehdä kaikille ja kaikenikäisille. Lapsille ja raskaana oleville se sopii erityisen hyvin kuten myös saattohoidoksi. Ylivilkkaille lapsille ja lukihäiriöiden helpottumisessa on menetelmällä saatu hyviä tuloksia.

Manuaalinen lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Otteet ovat hyvin kevyitä ja rytmisiä tukien imusuonten omaa supistustoimintaa. Otteiden suunta noudattaa imusuonten kulkusuuntaa. Imusuoniston kuljetuskyvyn kasvaessa kudoksissa ja solujen välitilassa oleva nestekuorma sekä valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat. Turvotuksen vähenemisen lisäksi kipu lievittyy ja keho rentoutuu. Lymfaterapia vaatii kohtalaisen pitkiä hoitoaikoja ja hoitojaksoja. Terapian kesto ja terapiatiheys riippuvat mm. sairaudesta/vammasta, potilaan iästä, potilaan yleiskunnosta sekä hoitoalueen laajuudesta. Keskimääräinen hoitoaika on tunnista puoleentoista tuntiin. Lymfaterapia soveltuu erityisesti leikkausten ja vammojen pre- ja postoperatiiviseen kuntoutukseen, synnynnäisen imusuoniston kehityshäiriön sekä kroonisten sairauksien aiheuttaman turvotuksen ja kivun hoitoon.

LPG-hoito on alipaineella tapahtuvaa imurullaushierontaa, jossa kohotetaan ihonalaista kudosta. Hoitopään motorisoidut rullat muokkaavat ja stimuloivat sidekudoksissa rakenteita, verenkiertoa ja rasvasoluja parantaen neste- ja verenkiertoa. Selluliitti-iho tasoittuu, kun sidekudoksesta tulee elastinen ja joustava. Sidekudoksen aineenvaihdunta vilkastuu, rasvan poistuminen solusta paranee ja kudoksen arkuus vähenee. Veltostunut kudos kiinteytyy kollageenin ja elastiinin vahvistumisen myötä. Näin iho silenee ja muokkaa itse itseään. LPG-laitteella on lukuisia eri käyttöalueita, mm. kiihdyttää verenkiertoa ja lymfanestekiertoa, helpottaa kipu- ja särkytiloja, laukaisee lihasten jännitystiloja, parantaa nivelien liikkuvuutta, muokkaa rasvakudosta, silottaa selluliittia ja appelsiini-ihoa, sekä vähentää palovamman ja arpikudoksen aiheuttamaa kiristystä iholla.

Triggerpiste on lihakseen muodostunut selkeästi voimakas kipupiste, joka on tunnusteltavissa herkkänä, kivuliaana kohtana kiristyneessä lihassäikeessä ja/tai lihasta ympäröivässä kalvossa. Triggerpiste säteilee kipua yleensä samalle, joskus pitkällekin triggerpisteestä olevalle alueelle. Triggerpisteiden hoidossa tavoitteena on saada kipupiste laukeamaan ja siten lievittää sen aiheuttamaa kipua. Triggerpisteiden käsittely tehdään käsin ja on asiakkaalle yleensä kivuliaan tuntuinen mutta samalla heti helpottava ja tehokas hoitomuoto.